Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


hej!
jag skriver väldigt mycket och kommer få bra betyg i svenska, men jag har börjat läsa mer på sistone i studiesyfte mycket skönlituratur men har märkt att det är många författare som inte beskriver hur personer ser ut, är inte det viktigt?

/ astrid

Hej Astrid

Anledningen till att ni ska skriva hur gamla ni är, beror på att jag behöver ha åldern för att veta hur svårt/lätt jag ska uttala mig i frågan...

Vissa författare beskriver personerna mycket noga, andra har valt att inte beskriva personerna in i detalj och lämnar det åt läsarens fantasi.

Ibland kan personbeskrivningarna gå till överdrift, vilket gör att man som läsare hoppar över den biten för att komma vidare i texten. Har man fallenhet för att beskriva personerna på ett lättläst sätt, utan att flödet i texten stannar upp, då tycker jag att du ska skriva personskildringar.

Om det är viktigt eller ej med personskildringar är något som läsaren bara kan svara på. Vad anser du själv som läsare?

Kramisar från Kim


Hej Kim!

Jag har också tänkt på att bli författare. Har nio i modersmål och fått stipendium (stavning?) för att jag skriver mycket. En del säger att jag har ett bra ordförråd (och då menar jag bara svenskan!) Nåja, jag håller på med en del noveller som jag sedan tänkte göra till en enda bok. Alltså novellbok. Ja, jag undrade om det finns något bolag eller nåt som en ungdom i min ålder kan skicka in till? Och kanske sedan bli publicerad? Och har du tips till böcker o.s.v.?

/ Emilia, 12 år från Finland - Borgå

Hej Emilia

Din svenska är mycket bra.

Vad roligt att få en fråga ifrån Finland. (Jag åker till Finland på söndag för att föreläsa, till Helsingfors.)

För att få kontakt med ett förlag tycker jag du ska göra så här: gå till en bokhandel och se ut böcker som tilltalar dig. Se efter vilket förlag som har gett ut boken/böckerna. Det står längst fram i boken. Där brukar stå fullständig adress, telefon, e-mail m.m. Du kan även gå in på www.googles.se och söka på "Bokförlag". Där hittar du allt du behöver.

Skriv din berättelse med dubbelt radavstånd, numrera sidorna. Skicka som papperskopior och bifoga namn, adress och telefon. Jag brukar skriva allt det högst upp på sidorna. Det finns något som heter "Huvud/Sidfot" i Wordprogrammet. Där lägger man in all den texten på första sidan så kommer det automatiskt på alla sidorna.

När förlaget/förlagen (för jag tycker du kan skicka till flera förlag samtidigt) fått ditt manus är det först en redaktör som läser det. Om den personen tycker om det du har skrivit går manus vidare till flera personer som tycker till. Om de tycker om din berättelse kontaktar de dig och ber att få publicera/ge ut din berättelse. Om de skickar tillbaka ditt manus behöver det inte betyda att det är dåligt. Det kanske inte passar deras förlag, de kanske inte har råd att ge ut fler debutanter det året, det är inte rätt person som har läst det från början osv. Får du tillbaka ditt manus ska du alltså inte ge upp, sätt dig ner och läs igenom det igen, se om du kan förbättra det och skicka det till något annat förlag. Tänk på att förlagen får runt 3.000 obeställda manus PER ÅR! Av dem väljer de kanske ut 10-20 manus som de gör böcker av.

Om du får ditt manus antaget börjar en annan process: Manus godkännes, därefter korrigeras manus, stavfel rättas, grammatiska fel m.m. Redaktören kan också komma med vissa kommentarer om att något inte stämmer i ett kapitel eller att man har tappat "röda tråden" på något ställe.

När manus är klart, levererar författaren oftast det på diskett/Cd/mail till förlaget. Där gör man sidor helt klara: sidnumrering, kapitelindelning osv.

Redan när förlaget godkänt manus har de beställt ett omslag. Det är oftast färdigt före boken eftersom det är omslaget man annonserar med, och annonserna går iväg i god tid före det boken kommer ut. Förlagen har oftast speciella illustratörer som gör omslagen åt dem.

Sedan skickas manuset till tryckeriet, nu i färdigt "ombrutet" format, det innebär att alla sidorna ser ut precis så som de ska göra i boken. De trycker boken. De har stora maskiner som kan trycka 3.000 böcker på en timma. Därefter går det iväg till bokbinderiet som sätter ihop omslaget med innehållet: sidorna.

Därefter skickas böckerna, nu i tusentals exemplar, till antingen förlaget, eller ett centralt distributionsföretag. Därifrån beställer bokhandlarna sina böcker och de skickas ut i butiken så att du och alla andra kan köpa böckerna.

Du som författare får royalty på försäljningen. Det innebär att du får en viss summa per bok som säljs, summan varierar från förlag till förlag därför kan jag inte säga hur mycket det rör sig om. Dessutom brukar författaren få ett visst antal gratisexemplar av sin bok, också olika beroende på förlag, det kan röra sig om cirka 10 exemplar, alltså inga stora mängder.

Du kan trycka dina böcker på Print-On-Demand. Då betalar du allt själv, men du behöver bara trycka upp så många böcker du vill ha, t.ex. 1 bok. Priset varierar mellan de olika tryckerierna. Det blir dyrare än att trycka upp 3.000 böcker, men ett mycket billigare alternativ om man inte vill ha så många böcker. Gå in på nätet och titta på t.ex. www.books-on-demand.com, www.instantbook.se www.b4press.com, www.gml.se och många, många fler. Kanske har du något Print-On-Demand tryckeri i din närhet?

Du kan också lägga ut din bok som Digitalbok. Då går du in på www.digitalboken.se Genom Digitalboken får man möjlighet att bli läst och upptäckt av förläggare och allmänhet. Digitalboken är en mötesplats för de som har författardrömmar, men även för redan etablerade författare, förläggare och läsare. Digitalboken har skapats som ett forum för talanger, som kanske aldrig skulle bli publicerade på annat sätt. Det är helt gratis för författare och skribenter att ladda upp sina böcker och texter till Digitalboken.

Uppladdade böcker på Digitalboken kan läsas direkt av vem som helst, som PDF-fil. De som vill kan få sin bok tryckt i allt från några få exemplar till större upplagor, via Digitalbokens Print-On-Demand tjänst. Digitalboken erbjuder också en lektörstjänst där författaren kan få professionell granskning av sin text.

Digitalboken kan också hjälpa till med bokomslag, bilder och framtagning av tryckfärdigt material.

Menar du tips om böcker att läsa? Har du läst någon av mina historiska äventyrsböcker. Där lär du dig mycket:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan" , 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

Du kan gå in på hemsidan www.kimselius.se och läsa smakprov ur mina böcker. I Sverige har de flesta bibliotek mina böcker, jag vet inte hur det är i Borgå, men du kan fråga efter dem. Några av mina böcker är också översatta till finska, "Tillbaka till Pompeji" och "Faraos förbannelse". Men din svenska är så utmärkt att du ska läsa dem på svenska.

Andra böcker som jag tycker mycket om är Cornelia Funckes böcker: "Bläckhjärta", "Bläckmagi" och "Bläckdöd".

Jag önskar dig lycka till i ditt skrivande. Håll drömmen levande. Jag bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år. Nu har jag slagit igenom stort, kommit ut med flera böcker, översatts till många språk och fått smeknamnet "Blekinges Astrid Lindgren". Vill du veta mer om mig kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där hittar du också skrivtips.

Hör av dig den dag du får ditt manus godkänt.

Kramisar från Kim

Du är bästFrån
Elin Granlund

/ Elin Granlund, 8 år från Stocholm

Hej Elin

TACK! Jag blir mycket glad över dina ord!

Kramisar från Kim


Hur ska man skriva om det är någon som läser en text och man ska skrviva vad som står.

/ Elin, 12 år från Sverige

Hej Elin

När jag låter någon av mina huvudpersoner läsa en text ur en bok brukar jag låta texten bli kursiv. Men... när man skriver in texten i datorn ska man stryka under texten för att förlaget därefter ska kunna göra texten kursiv. Understrykningen försvinner inte när texten ändras, det gör däremot ofta det kursiva.

Du stryker under texten genom att trycka på knappen med stort U som har streck under sig. När du ska avsluta understrykningen trycker du ännu en gång på stort U med streck under och understrykningen upphör.

Kramisar från Kim


när skrev du din bästa bok

/ isabela, 9 år från norrköping

Hej Isabela

Jag har två favoriter bland de elva böcker som jag har skrivit: "Giljotinen" som kom ut 2007 och "Det glömda kriget 1808-1809" som kom ut i augusti i år, 2008.

Kramisar från Kim


Hej kim jag skriver en bok och en av karaktärerna ska berätta en sak som hände föritiden men jag undrar om man bara kan hitta på då för det är en fantasy aktig bok. Det är en osann historia i så fall.

Tack/Elin

/ elin, 12 år

Hej Elin

Om du skriver en fantasybok är det bara att hitta på. Om du skriver en historisk bok, bör du ha korrekt fakta. Om jag förstått dig rätt så är din bok en fantasybok och du kan du fantisera ihop vad du vill om vad som har hänt tidigare.

Lycka till!

Kramisar från Kim


Tack , för boktipset Kim har du något tips om bone- eller klosterlivet det är mitt nästa steg
faktatext

/ Tarek, 10 år från libanon

Hej Tarek

Du hittar många upplysningar om klosterlivet om du går in på www.google.se och söker på "klosterliv".

Under länken http://sv.wikipedia.org/wiki/Bone hittar du uppgifter om Bone.

Lycka till med ditt arbete!

Kramisar från Kim


Hej Kim! Det är jag igen! Det var ett tag sedan jag stickade brev till dig. Jag har börjat med min bok när den blir färdig vet jag inte. Men måste ställa en fråga. Måste man vara jättekunig i svenskan och kunna alla dem svenska orden utantill?
Stora kramar Johanna

/ Johanna Wonevik, 18 år från Gävle

Hej Johanna

Nej, du behöver inte vara jätteduktig i svenska för att skriva en bok. Du utvecklar ditt språk när du skriver och blir automatiskt bättre och bättre på svenska. Nuförtiden har datorerna synonymprogram där du hittar liknande ord. Ett mycket bra sätt att slippa upprepa samma ord flera gånger. Då lär du dig dessutom fler ord!

Skriv på och behåll skrivarglädjen! Det är det viktigaste!

Kramisar från Kim


Hej igen!!!!!
När började du skriva böcker?
Vilken var din första bok du skrev??

Kram Hanna

/ Hanna, 9 år från Ljungbyhed

Hej Hanna

När jag var åtta år skrev jag min första bok och bestämde mig för att bli författare.

Min första bok som jag skrev som åttaåring hette "Röda slottets hemlighet". Den första av de böcker som har kommit ut är "Tillbaka till Pompeji".

Kramisar från Kim


Heej!!!
Boken Det glömda kriget var sjuklit bra fast jag inte har läst hela boken. Dina böcker är jätte spännande med Ramona Robert och Theo.
/Hanna

/ Hanna Nilsson, 9 år från Ljungbyhed

Hej Hanna

Oj, vad roligt att du tyckte så mycket om "Det glömda kriget 1808-1809". Personligen tycker jag att "Det glömda kriget 1808-1809" är min bästa bok.

Du kan gå in och recensera/berätta vad du tycker om mina böcker på www.kimselius.se. Då ger du tips till andra som inte har upptäckt hur spännande böckerna är. Om du kikar under "länkar" hittar du var du kan recensera böckerna.

Du har väl sett att den elfte boken om Theo, Ramona och Robert kommer ut 1 februari 2009. Nu kan du se omslaget och läsa utdrag ur den boken på min hemsida www.kimselius.se

Tack för att du skrev och berättade att du tyckte så mycket om min bok, jag blir så glad!!!

kramisar från Kim


kan du skriva en dikt till mig

/ linda, 6 år

Hej Linda

Gå in på Unga Berättare. Där kan du läsa dikter. Jag skriver inte dikter. Jag skriver historiska äventyrsböcker.

Kramisar från Kim


Hej Kim!

Här kommer frågorna:

Vad heter du hela ditt namn?
Hur gammal är du?
Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Vilken bok gillar du mest av alla 10?
Håller du på att skriva en ny bok?
I så fall vad heter den?
Vilken bok blev du mest missnöjd med?
Har du barn eller djur?
Tack så mycket!

100 kramar Nellan!

/ Nellan, 10 år från Osby

Hej Nellan

Kim M. Kimselius, jag avslöjar inte vad M står för utan brukar säga att det står för Mystisk, Mångkunnig och Magisk.
Jag är född 2 maj 1954.
Historia
Det glömda kriget 1808-1809
Ja, "Kinesiska Draken", men "Snapphaneresan är den 11:e boken och har gått till tryck. Snapphaneresan kommer ut 1 februari 2009.
Jag är inte missnöjd med någon av mina böcker. Då hade jag inte gett ut dem!
Fyra hundar, fem katter och fyra pojkar.

Lycka till med ditt arbete!

Kramisar från Kim


Hej!
Jag är en tjej på 11 år som skriver otroliga dikter (det säger mina föreldrar och min lärare). Och min lärarae säger att jag ska skicka in dom.
Så hur skickar man in dom till ett förlag? Vilket förlag är bäst för dikter? Är jag för ung? Hur gör jag?

Snälla hjälp mig jag skulle upskata det


MVH:En fråge vis tjej

/ Nilo, 11 år från Sverige

Hej Nilo

Förstår att du har många frågor som snurrar omkring i ditt huvud, efter så mycket beröm.

Nej, du är inte för ung för att ge ut dikter. Det enda är att diktsamlingar är något av det svåraste att få utgivet hos ett förlag. Men det är alltid värt ett försök. Du kan också gå in på Unga Berättare och lägga in dina dikter där. För att få kontakt med ett förlag gör du så här:

Gå till en bokhandel och se ut böcker som tilltalar dig. Se efter vilket förlag som har gett ut boken/böckerna. Det står längst fram i boken. Där brukar stå fullständig adress, telefon, e-mail m.m. Du kan även gå in på www.googles.se och söka på "Bokförlag". Där hittar du allt du behöver.

Skriv dina dikter med dubbelt radavstånd, numrera sidorna. Skicka som papperskopior och bifoga namn, adress och telefon. Jag brukar skriva allt det högst upp på sidorna. Det finns något som heter "Huvud/Sidfot" i Wordprogrammet. Där lägger man in all den texten på första sidan så kommer det automatiskt på alla sidorna.

När förlaget/förlagen (för jag tycker du kan skicka till flera förlag samtidigt) fått ditt manus är det först en redaktör som läser det. Om den personen tycker om det du har skrivit går manus vidare till flera personer som tycker till. Om de tycker om dina dikter kontaktar de dig och ber att få publicera/ge ut dina dikter. Om de skickar tillbaka ditt manus behöver det inte betyda att det är dåligt. Det kanske inte passar deras förlag, de kanske inte har råd att ge ut fler debutanter det året, det är inte rätt person som har läst det från början osv. Får du tillbaka ditt manus ska du alltså inte ge upp, sätt dig ner och läs igenom det igen, se om du kan förbättra det och skicka det till något annat förlag. Tänk på att förlagen får runt 3.000 obeställda manus PER ÅR! Av dem väljer de kanske ut 10-20 manus som de gör böcker av.

Om du får ditt manus antaget börjar en annan process: Manus godkännes, därefter korrigeras manus, stavfel rättas, grammatiska fel m.m. Redaktören kan också komma med vissa kommentarer om att något inte stämmer i en dikt eller ha någon annan kommentar.

När manus är klart, levererar författaren oftast det på diskett/Cd/mail till förlaget. Där gör man sidor helt klara: sidnumrering, kapitelindelning osv.

Redan när förlaget godkänt manus har de beställt ett omslag. Det är oftast färdigt före boken eftersom det är omslaget man annonserar med, och annonserna går iväg i god tid före det boken kommer ut. Förlagen har oftast speciella illustratörer som gör omslagen åt dem.

Sedan skickas manuset till tryckeriet, nu i färdigt "ombrutet" format, det innebär att alla sidorna ser ut precis så som de ska göra i boken. De trycker boken. De har stora maskiner som kan trycka 3.000 böcker på en timma. Därefter går det iväg till bokbinderiet som sätter ihop omslaget med innehållet: sidorna.

Därefter skickas böckerna, nu i tusentals exemplar, till antingen förlaget, eller ett centralt distributionsföretag. Därifrån beställer bokhandlarna sina böcker och de skickas ut i butiken så att du och alla andra kan köpa böckerna.

Du som författare får royalty på försäljningen. Det innebär att du får en viss summa per bok som säljs, summan varierar från förlag till förlag därför kan jag inte säga hur mycket det rör sig om. Dessutom brukar författaren få ett visst antal gratisexemplar av sin bok, också olika beroende på förlag, det kan röra sig om cirka 10 exemplar, alltså inga stora mängder.

Du kan trycka dina böcker på Print-On-Demand. Då betalar du allt själv, men du behöver bara trycka upp så många böcker du vill ha, t.ex. 1 bok. Priset varierar mellan de olika tryckerierna. Det blir dyrare än att trycka upp 3.000 böcker, men ett mycket billigare alternativ om man inte vill ha så många böcker. Gå in på nätet och titta på t.ex. www.books-on-demand.com, www.instantbook.se www.b4press.com, www.gml.se och många, många fler. Kanske har du något Print-On-Demand tryckeri i din närhet?

Du kan också lägga ut din bok som Digitalbok. Då går du in på www.digitalboken.se Genom Digitalboken får man möjlighet att bli läst och upptäckt av förläggare och allmänhet. Digitalboken är en mötesplats för de som har författardrömmar, men även för redan etablerade författare, förläggare och läsare. Digitalboken har skapats som ett forum för talanger, som kanske aldrig skulle bli publicerade på annat sätt. Det är helt gratis för författare och skribenter att ladda upp sina böcker och texter till Digitalboken.

Uppladdade böcker på Digitalboken kan läsas direkt av vem som helst, som PDF-fil. De som vill kan få sin bok tryckt i allt från några få exemplar till större upplagor, via Digitalbokens Print-On-Demand tjänst. Digitalboken erbjuder också en lektörstjänst där författaren kan få professionell granskning av sin text.

Digitalboken kan också hjälpa till med bokomslag, bilder och framtagning av tryckfärdigt material.

Jag önskar dig lycka till i ditt skrivande. Håll drömmen levande. Jag bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år. Nu har jag slagit igenom stort, kommit ut med flera böcker, översatts till många språk och fått smeknamnet "Blekinges Astrid Lindgren". Vill du veta mer om mig kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där hittar du också skrivtips och kan läsa om flera som har varit yngre än du och ändå fått sina böcker utgivna.

Hör av dig den dag du får ditt manus godkänt.

Kramisar från Kim

Oh, vad bra!

Det var ju bättre!!!:D:D
Då kommer jag ju nog där istället........tror jag.

Ses!

Mvh Alexander

P.s Kommer du någon gång till Hörby Centrum?

/ Alexander, 13 år från Hörby

Hej Alexander

Vad kul. Då kanske vi ses i Höör. Har ingen signering inbokad i Hörby och inga dagar kvar att boka in. Så i år blir det ingen signering i Hörby.

Kramisar från Kim


jag är kär i någon

/ isabel, 9 år från sverige

Hej Isabel

Underbart!

Kram Kim


Jag hittar bara den på engelska!

/ Filip, 16 år från Stockholm

Hej Filip

Nejdå, den finns även på svenska på Adlibris. Om du kryssar för "svenska" nedanför sökrutan så kommer den svenska boken upp.

Gör ett nytt försök, du kommer att bli glad när du hittar den.

Kramisar från Kim


Tjena Kim!

Jag heter Nellan, jag håller på att läsa din senaste bok, Det glömda kriget och den är sjukt bra! Jag kommer från Segrande Livs grundskola. Jag och min kompis Hanna håller på med ''Radiotjejerna'', då vi intevjuar folk, så jag undra om vi kan intervjua dig, så om du svara om vi får eller inte, skickar jag frågorna osv. Tack!

/ Nellan, 10 år från osby

Hej Nellan

Vad roligt att du tycker så bra om "Det glömda kriget 1808-1809". Det är min favoritbok!

Visst får du lov att intervjua mig. Skicka frågorna så fort som möjligt för jag är inte hemma så mycket under hösten, eftersom jag är iväg och föreläser och signerar.

Kramisar från Kim


Vet du var man kan köpa Sun Tzu "Krigskonsten"?

/ Filip, 16 år från Stockholm

Hej Filip

Du hittar boken på www.adlibris.com. Där finns den både på engelska och svenska.

Kramisar från Kim


Hej

Tycker du detta är en bra början.

Allt var som vanligt men ändå kändes det som något inte var rätt till.Linn var alldeles farcinerad av vad hon nu såg och höll framför sig. Det var litet men ändå kändes det så stort. Den var inte större en en fem krona och hade formen av en också, men innuti var den annorlunda.

Tack på förhand//Elin=)

/ Elin, 12 år

Hej Elin

Jo, det är en bra början. Det väcker nyfikenhet. Fortsätt skriv!

Kramisar från Kim


Hej Kim

Tycker du att detta är en bra ide till en bok?

Den heter fågelgåtan och handlar om Freja som ska bekämpa fågel dimoner som är förvuxna jätte fåglar men röda ögon. Och hon gör det tillsanmmans med en vän som hon får påväg till boet.
Den är fantasy, och den utspelas på 1500 talet.

Tack på för hand//´Carro

/ Caroline, 11 år från Gånghester

Hej Caroline

Det låter som en mycket spännande berättelse. Sätt dig och skriv!

Lycka till!

Kramisar från Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2017 Unga Fakta AB